11 tegn på alkoholisme

Alkolhol kan være en god ting, hvis man er til fest, for at sætte ekstra gang i den. For at slippe hæmninger, og for at slippe kontrollen. Men mange har også svært ved at styre alkoholen virkning, kun til festbrug. Derfor får du her nogle tegn på, at der er startet et misbrug. 

 1. Hvis vedkommende drikker mere alkolhol, end det egentlig er nødvendigt. Det kan være ei sociale sammenhænge, alene, eller bare generelt. 
 2. Er der ofte skænderier i familien omkring alkohol, så kan det være fordi, at der er et misbrug. Misbrug i familien på grund af alkohol, kan skave rigtig meget ubehag og splid, og de pårørende kan være i en frustrerende situation,. 
 3. Drikke vedkommende i smug, er det ofte et tegn på, at der er et misbrug. Står der tomme flasker i skabte, eller synligt på bordet, så er det ganske tydeligt. 
 4. Hvis vedkommende lover gentagende gange, at lade vær med at drikke så meget, men ikke kan holde det. Oftest siger vedkommende det, bare for at lukke munden på de andre. 
 5. Hvis vedkommende hurtigt bliver irriteret, eller decideret aggressiv, over småting, så kan det godt være fordi at der er alkohol i kroppen. Især hvis vedkommende alkoholforbud bliver nævnt. 
 6. Drikke vedkommende på bestemte tidspunkter på dagen, som for eksempel lige efter arbejde, under madlavningen, eller efter aftensmaden, så kan der også være tale om et misbrug. 
 7. Har vedkommende ofte black-outs, hvor de intet husker fra dagen før, eller festen, så kan det også være et tegn på alkoholisme. 
 8. Når man drikker meget, så vænner kroppen sig, (uhyggeligt nok) til det. Det betyder, at kroppen har brug for en større mængde alkohol, end før. Så hvis du bemærker, at vedkommende drikker meget mere end han/hun plejer (eller end alle andre), så kan det også være nyt tydeligt tegn.
 9. Et tydeligt tegn på alkoholisme er, at vedkommende ikke kan stoppe med at drikke, når først han/hun er gået i gang. Det går stærkt, og det er ikke få mændger. 
 10. Ændrer vedkommende personlighed når han/hun drikker, kan det også være et tegn på at vedkommende er alkoholiker. Oftest er de diskussionslystne, og kan være decideret ubehagelige at være sammen med. De kan også blive voldsomt agressive, som vedkommende normalt aldrig bliver. 
 11. Drikker vedkommende for at dulme hans/hendes følelser, er det også et tegn. At drikke for at bruge det som et beroligende medicin, kan føre til en lang række sygedomme, såsom kræft.