4 tips til en sundere livsstil

Dyrk motion 

Hvis du gerne gøre noget godt for dig selv, så er motion det bedste du kan gøre. Motion gør alt muligt godt for dit indre, men ikke mindst, for dit humør. Du mindske din risiko for hjerte-kar-sygdomme. Samtidig med at du styrker både dine lunger, hjerner og dine led og muskler. Det er vigtigt for dine led især, at du bevæger sig, for når man bliver ældre, og man ikke bevæger sig særlig meget, så kan man gå hen og få stive led. Så jo mere man bevæger sig, jo mere kan man holde sig i gang. 

Stop med at ryge

Ønsker du en livsstilsændring, så er det en god ting at stoppe med at ryge. Når du ryger, får du rynker i huden før tid, du ødelægger dine lunger, din kondi og meget mere. Rygning er ikke særlig sundt, og man kan risikere at få KOL, som er en forfærdelig lungesygedom. Når du beslutter dig for at stoppe med at ryge, men ikke tror at du kan holde dig selv i nakken, så findes der hjælpemidler. Du kan nemlig købe tyggegummi, spray og plastrer, som kan nedsætte din rygetrang og gøre processen lidt nemmere. 

Minimer dit alkohol indtag 

Alkohol kan være en svær balance for nogen. Nogen drikker et enkelt glas om aftenen, hvor de nyder det ene glas. Andre kan ikke få nok. Hvis du føler at du har et alkoholmisbrug, så findes der misbrugscentre, som kan hjælpe dig. Hvis du ikke har et misbrug, men bare gerne vil gøre noget for for din krop, så minimer dit indtag af alkohol. 

Spis sundt og varieret 

Når du gerne vil forkæle dig krop, så skal den også have god mad. God mad er altså ikke mad, som indeholder masser af usundt fedt. Det kræver en varieret kost, gerne med magert kød, som kylling, og spis også gerne fisk, da de indeholder sunde omega-3 fedtsyrer. Husk masser af grøntsager til din mad, da man ofte har tendens til at lave for eksempel kød og kartofler, men glemmer lidt det grønne. For et godt måltid indeholder både proteiner, kulhydrater og fedt, men det sunde fedt. – Er du tom for ideer, så kan du finde en masse inspiration til sundt og nærende mad. Husk også at drikke masser af vand. Vand er med til at rense din krop, og giver din hud fugt, så det mindsker dine urenheder.