6 Grønne tiltag for miljøet

At gå hen og blive klimabevist ikke er noget man gør hen af natten. Der skal nemlig flere handlinger bag end som så. Det er rigtig, at vi skal alle skal have fokus på klimaet i vores dagligdag, og hvis alle gør en lille forskel, så kan vi sammen gør en stor forskel. Et tiltag i din bolig kan være at investere i en varmepumpe. At man vælger at blive klimavenlig, er kun et valg, det er en livsændring, til det bedre for dit helbred, for klimaet og verdenen. Hvilke tiltag kan være gøre i hverdagen, som er bedre for klimaet?

 1. Komposter og genbrug
  En ting som du kan gøre for miljøet er at sortere dit skrald. Og selvom du normalt smider affald ud, så kan meget af det genbruges. Derfor er det vigtigt at man sortere efter kommunens anvisninger, så som  madaffald, restaffald, plast, aluminium og papir. Det kan spare energi og mindske forurening. 
 2. Spis økologisk
  Når du vælger fødevarer som er økologiske, så er de fri for antibiotika, hormoner, pesticider. Når det er økologisk, så er man ikke med til at støtte et landbrug, som forurener og mindsker kvaliteten af jord og vand. 
 3. Drik vand fra hanen
  I Danmark har vi noget af det fineste og bedste drikkevand. Og når vi køber vand i plastikflaske, så støtter vi plastikindustrien, som vi ikke bør, og samtidig bliver vi snydt i form af, at mange firmaer hælder drikkevand i. 
 4. Køb planter til din bolig
  Ved at indføre rigtige planter i dit hjem, skaber du et bedre indeklima, fordi planterne danner ilt og renser luften, så det gavner både miljøet og dit helbred. 
 5. Tag det offentlige
  Det er standard at der er minimum 2 biler i indkørslen pr. hustand. Man faktisk er bilos med til at danne CO2. Det offentlige transport, såsom tog og busser kører usandt om du er med eller ej, Så sælg din bil og tage det offentlige, gå eller tag cyklen. Det er bedre for miljøet, men også din helbred. 
 6. Undgå plastik når du handler
  Når du handler ind, så hav din egen pose med til at bære dine varer. Det samme gælder når du skal købe frugt eller grønt, så undgå at brug de engang plastikposer, som der er som standard. Heldigvis er mange supermarkeder begyndt at hænge genbrugsposer, som man kan bruge igen og igen. På den måde kan vi sammen undgå at bruge så meget plastik i vores hverdag.

  At ændre sin levestil kan vilje og styrke. Det kan være umuligt at tage hensyn til alle ovenstående tiltag, men bare 1 eller 2 af dem, gør en forskel for miljøet.