Blå Lys briller er stilrigtige og beskytter dig mod skadeligt blåt lys

Blå Lys briller er i de seneste år blevet rigtig populære – og med god grund. Men hvad er det egentlig, konceptet går ud på? Og virker brillerne? De spørgsmål kan du blive klogere på i denne artikel. Brillerne kaldes også Blue Light briller og skærmbriller, og de beskytter mod blåt lys, som udsendes fra blandt andet computere, fjernsyn, smartphones og tablets. Blåt lys er skadeligt, fordi det påvirker produktion af stoffet melatonin i vores kroppe. Skærmbrillerne blokerer omkring 90 procent af det blå lys, som udsendes fra de mange skærme, vi ser på i vores hverdag. Melatonin gør blandt andet, at vi bliver søvnige. Når udskillelsen af stoffet stiger i kroppen, bliver vi søvnige og opmærksomme på, at det er sengetid. Produktionen af melatonin reguleres af dagslys. Når øjnene møder dagslys dæmpes produktionen af stoffet, hvorfor vi bliver friske. Når mængden af dagslys derimod daler, produceres der mere melatonin, hvorfor vi bliver søvnige. Derfor er det vigtigt, at øjnene ikke møder for meget blåt lys om aftenen; kroppen tror i så fald, at lyset fra skærmene er dagslys, hvorfor man ikke producerer melatonin i tilstrækkelige mængder. Dette fører til problemer med at falde i søvn og betydeligt værre søvn. Det hele kan dog forebygges med et par Blå Lys briller.

Hvordan beskytter Blå Lys briller mod skadeligt lys fra skærme?

Blåt lys er skadeligt i store mængder. Derfor er det klogt at investere i et par Blå Lys briller. Blåt lys er ikke farligt i sig selv, men bliver det, hvis øjnene udsættes for overdrevne mængder. Det fungerer på lignende vis, som når sollys bliver farligt/skadeligt i uhensigtsmæssige mængder. Blåt lys bliver således skadeligt, hvis øjnene udsættes for alt for store mængder i løbet af en dag, og man ikke beskytter sig selv. Hvis man ikke bruger solcreme, bliver man forbrændt. Hvis man ikke bruger skærmbriller, skader man sine øjne og forringer sin søvn. Udover at føre til dårlig søvn kan overdrevne mængder af blåt lys have længerevarende effekter, viser nogle studier. Det kan blandt andet give skader på nethinden, føre til nedsat synsevne og lignende.

Blå Lys briller som accessories

Blå Lys briller findes i mange forskellige modeller, farver og materialer til både mænd, kvinder og børn. I dag er udvalget bredt, så man kan være sikker på at finde et par, der er lige, som man ønsker dem. Der findes modeller, som er gode til arrangementer og mere casual modeller, som er gode til hverdagsbrug. Man kan også få solbriller, der beskytter mod blåt lys og briller med styrke, som beskytter mod det skadelige lys.