Bliv mere bæredygtig, når du køber tøj

Det er bare skønt at købe tøj! Følelsen af at udvide din garderobe kan næsten ikke matches med noget andet – for det er bare fantastisk at have dejligt tøj at gå i. Men det kan også kræve temmelig mange ressourcer at opretholde en god garderobe. Især hvis det tøj, du køber, ikke holder så længe. Derfor er der gode grunde til at gentænke den måde du shopper på – og skubbe det over i en mere bæredygtig retning. Det kan du få mere at vide om i denne guide.

Et par jeans, der holder (næsten) for evigt

Jeans er nok et af de stykker tøj, som allerflest mennesker har hængende i garderoben. De passer til næsten alt og kan både bruges til hverdag og fest. Derfor er der da også gode grunde til at have et par – eller flere – jeans hængende i skabet. Men hvis du gerne vil være mere bæredygtig, når du køber bukser, kan du med fordel tage et kig på nudie jeans. Det svenske mærke Nudie Jeans producerer nemlig jeans af økologisk bomuld, og så har de som ekstra bonus en livslang reparationsservice. På den måde kan dine jeans næsten holde for evigt.

Gå på jagt efter genbrugsguld

Hvis du gerne vil shoppe bæredygtigt, er det også en rigtig god idé at gå på jagt i nogle forskellige genbrugsbutikker. Du kan for eksempel tage et kig rundt omkring i dit lokalsamfund og se, om der ikke skulle gemme sig en genbrugsbutik eller to. Indholdet i butikken ændrer sig jo hele tiden, så du kan nemt finde en masse forskellige ting ved bare at være vedholdende. Hvis du ikke er så meget for at købe i fysiske butikker, findes der i dag også flere online genbrugsbutikker, hvor du også kan finde guld. Det er bare med at komme i gang.