Går din hest ude om vinteren? Sådan holder du den varm

Heste er dejlige dyr, som er fantastiske både at se på og ride på. Men det er hårdt arbejde at have hest, og der skal derfor en indsats til for at holde hesten glad og tilfreds året rundt. Hesten skal plejes og fodres, og så skal den naturligvis også holdes varm i de kolde måneder.

Hvis din hest står i stald over vinteren, kan den typisk godt klare sig uden ekstra tilbehør, men hvis din hest er meget udenfor i de kolde måneder, er det vigtigt, at du tænker over ekstra beskyttelse. Derfor er et vinterdækken til din hest uundværligt, når din hest går ude om vinteren.

Et vinterdækken til din hest er en stor overfrakke, som hjælper til at holde hestens krop varm og tør, og det giver derfor rigtig god mening at investere i et vinterdækken til din hest, så snart det kolde og våde efterårsvejr sætter ind.

Hvilket vinterdækken skal du vælge?

Når du skal købe vinterdækken til din hest, er det vigtigt, at du får valgt det helt rette dækken for at give hesten den størst mulige nytte af dækkenet. Her er det først og fremmest vigtigt at vælge et vinterdækken til din hest, som har den rette størrelse til netop din hest.

Et vinterdækken, der er for stort og hænger for løst, vil nemlig ikke holde hesten varm, fordi der nemt kommer kold luft ind under dækkenet. Et vinterdækken, der er alt for småt, vil på den anden side være ubehageligt at have på for din hest.

Dernæst er det også værd at tænke over, hvor varmt dækkenet skal svære. Du kan vælge dækkener i forskellige tykkelser, som isolerer på forskellige vis, og det er derfor også værd at kigge på, hvilken hesterace du har og derved se på, hvor godt den passer ind i et koldt klima.