Guide: sådan vælger du den rigtige cykel

Hvis din cykel har rigtig mange år på bagen og er ved at være lidt for rusten eller ukomfortabel, så er det måske på tide at overveje en ny. Det er vigtigt, at vi er glade for vores cykel, særligt hvis vi bruger den som transportmiddel hver dag. Her er en lille guide til, hvilke cykler du bør overveje til hverdagens transport.

To klassikere: shopper-cykel eller citybike

Når du leder efter den perfekte damecykel, er det første spørgsmål, hvilken model du er mest interesseret i. Hvis du bor inde i byen og bruger din cykel til at komme til og fra arbejde eller skole, bør du tage et kig på nogle citybikes. Citybikes er helt basalt gode og robuste cykler, som både er gode til en kort tur i byen og til en cykeltur med længere distancer. Den kan købes både med og uden monteret cykelkurv og findes også i mange forskellige farver og modeller.

Tager du ofte cyklen ned til den lokale købmand, når du skal købe ind, så har du nok brug for en cykel, der er sikret ekstra plads til baggage. Her vil den bedste cykel til dig nok være shopper-cyklen, der er udstyret med både cykelkurv i fronten og bagagebærer. Dette gør den til en formidabel bycykel, da den både er praktisk og komfortabel. Med bagagebæreret har du også mulighed for at tilføje en ekstra cykelkurv bagpå, så du kan have plads til både taske og indkøbsvarer.

Til dig der cykler langt hver dag

Hvis du bor et godt stykke uden for byen, eller din arbejdsplads/skole ligger komplet i den helt anden ende af storbyen, så ønsker du nok en behagelig cykeloplevelse med ekstra fart på. Her bør du helt klart overveje at købe en el-cykel. Den motoriserede cykel kan hurtigt få dig fra A til B uden besvær.