Guide til BH størrelse – Find den rette størrelse

De fleste af os kvinder er ikke særlig god til at købe nyt undertøj, eller tøj generelt. På trods af at vi burde investerer i en ny BH oftere end vi gør, fordi den efter brug og vask mister sin elasticitet og støtter mindre over tid. Derudover falmer de i farven og i kvalitet. Mange af os går faktisk også rundt med den forkerte størrelse BH, uden egentlig at tænke over det. Og hvad er årsagen egentlig til det? Er det fordi vi er ligeglade? eller er det fordi vi ikke kender vores egen størrelse?

Fakta om bryster, så ændres vores størrelse (BH-størrelse) gennem hele livet, og de bliver mindre med alderen, eller efter graviditet. Derfor er det nemt at kunne måle si egen størrelse, når det er tid til en ny BH i skuffen.

Sådan finder du størrelsen

85C… Hvad står det for?

85 er omkredsen i centimeter.
C er skålstørrelsen.

Det er nok den mest nyttige og vigtige ting du skal vide inden du kan købe nyt undertøj. hvad bruger du egentlig i BH? Selvom du købte en størrelse sidst, er det ikke sikkert at du skal bruge samme størrelse næste gang – Mange finder det grænseoverskridende at få hjælp af en ekspedient i en undertøjsforetning. Til dig der helst vil klare det selv, så kan du måle dig frem til en rette størrelse.

Omkredsen

For at finde tallet til din BH-størrelse, skal du måle omkredsen under barmen, og hele vejen rund om ryggen, i samme vandrette linse. Du må ikke stramme målebåndet alt for meget. Kig gerne i et spejl imens om målebåndet er lige rent om ryggen også. Afmål på båndet, og rund op eller ned til nærmeste tal som går op i 5. Eva er din omkreds 83 cm, runder du op til 85. Tallet har altså ikke noget at gøre med, hvor store bryster man har. Det viser derimod om man er smal eller bred. Tynde kvinder mål er i den lave ende og tykke kvinders mål er i den høje ende.

Skålstørrelsen

Skålstørrelsen finder du ved at måle omkredsen ved barmen. Det gøres ved at du måler det hvor du er størst/bredest, uden at målebåndet er for løst eller stramt. Du skal måle imens målebåndet er i samme højde hele vejen rund om ryggen. Afmål. Find ny et skema på nettet, hvor du kan se hvad tallet svaret til af bogstav.  På den måde kan du hjemme i stuen, selv finde ud af hvilken BH størrelse du bruger. Det er især praktisk hvis du køber undertøj på nettet, og dermed ikke har mulighed for at prøve inden køb.