Gulvrenovering: Sådan forvandler du dit gamle gulv til et nyt

Det er de færreste gulve du kan gøre ret meget ved, når de først er blevet slidt og har mistet deres glans. Men nogle gulve kan få et nyt liv, det kan du læse mere om her. Kan dit gulv ikke reddes så kan du hos FlotteGulve Ikast finde et stort udvalg af gulve til ethvert budget.

Er dit gulv blevet slidt og trist at se på, så er der ved de fleste gulvtyper ikke det store at gøre. Har gulvet fået et gråligt skær, kan du prøve at vaske det med et egnet rengøringsmiddel. Derudover kan en vinyl- eller laminatpleje nogle gange give dit vinyl- eller laminatgulv et friskt pust. Vinyl- og lakpleje er dog primært egnet til at bevare og pleje gulvets udseende og ikke til at genoprette gulvets udseende, når det først er gået galt.

Den eneste gulvtype du for alvor kan renovere er et trægulv. De fleste trægulve kan nemlig slibes en eller flere gange og derefter overfladebehandles på ny, hvilket giver gulvet et helt nyt liv. Ved at slibe gulvet ned og overfladebehandle gulvet på ny, har du også mulighed for at give gulvet et nyt look. Det kunne eksempelvis være ved at overfladebehandle et gulv, der tidligere var olieret med lak i stedet eller omvendt. Det kunne også være ved at anvende en tonet lak eller olie i stedet for en klar lak eller olie. På den måde kan du både gøre gulvet lysere og mørkere.

Hvor mange gange du kan slibe et trægulv afhænger af, hvor tykt et slidlag gulvet har. Grundlæggende kan man sige, at jo tykkere slidlag, jo oftere kan gulvet slibes. Derfor vil et massivt trægulv også kunne slibes flere gange end et trægulv, der ikke er massivt.

Små ridser og skader i et trægulv kan udbedres med voks og/eller lak, der er specielt fremstillet til formålet. Du kan også købe reparationssæt, der er særligt tilpasset til en specifik træsort, så skaden bliver så lidt at se som muligt.