Hvad er den bedste behandling af rynker?

Hvordan slipper man af med rynker og i stedet får et friskt udseende? Der er mange mulighed, men en klassiker er uden tvivl en kosmetisk behandling som eksempelvis behandling med botox.

Med alderen er det naturlig for os alle at få rynker eller fine linjer. Men desværre får nogle af os rynker lidt tidligere end andre. Det kan skyldes ren og skær biologi. Men det kan også være den måde, vi har levet på. Måske har du ikke passet helt så godt på din hud, som du kunne.

Rynker er ikke nødvendigvis en negativ ting. De viser noget livserfaring og kan i nogle tilfælde klæde et ansigt. Men det kan også få dig til at se træt, sur eller vred ud. I disse tilfælde er det ikke unormalt at ønske sine rynker langt væk.

Heldigvis findes der en løsning, som kan reducere eller i nogle tilfælde fjerne dine rynker og fine linjer. Løsningen hedder botulinum toxin, men er i det brede landskab kendt som botox.

Du skal ikke lade dig skræmme af botox. Der kan være mange grunde til at vælge behandling med botox. Du behøver ikke skamme dig over din alder eller have et ønske om at se mange år yngre ud. Men du kan have et ønske om et mere roligt og harmonisk ansigtsudtryk, hvor det sure eller trætte udtryk, som der blev nævnt ovenfor, netop bliver fjernet.

Et godt resultat fra en behandling med botox, er et naturligt og harmonisk resultat, hvor du bevarer din ansigtsmimik.

Hvordan virker botox?

Botox er blandt de bedste behandlinger for at reducere rynker og fine linjer. Rynker opstår som konsekvens af muskelsammentrækninger. På et tidspunkt har musklen trukket sig så meget sammen, at der er en konstant sammentrækning. Markeringen – eller rynkerne – sætter sig så fast i huden.

Behandling med botox skaber effektiv ved at forhindre denne sammentrækning. Når musklen er afslappet, får huden ro til at reducere markeringen, altså rynkerne.

Ønsker du at blive behandlet med botox, skal du kontakte en kosmetisk klinik. Her tilbydes du en forundersøgelse, som sikrer, at botox er den rigtige behandling til dig. Efter forundersøgelsen skal der efter lov gå mindst 48 timer fra konsultation til behandling.

Der findes flere dygtige behandlere i Danmark. Du kan blandt andet få behandling med botox i Herning.

Selve behandlingen udføres hurtigt og effektivt. Du vil som regel mærke et lille prik i huden og måske en efterfølgende svie, når botulinum toxinen sprøjtes ind under huden. Hvor mange behandlinger, du skal have, afhænger af din udfordring og den løsning, du ønsker. Sørg for at søge professionel rådgivning ved at vælge en erfaren behandler.

Hvor kan du behandles med botox?

Der er mange muligheder, men her er en liste med nogle at de mest populære områder at behandle med botox:

  • Bekymringsrynker mellem brynene

  • Panderynker

  • Rynker på næsen

  • Rynker omkring munden

  • Smilerynker

  • Rynker på halsen