Hvordan bliver etiketter lavet?

Langt de fleste bestiller deres etiketter online. Når du bestiller etiketter online skal du selv designe etiketterne (eller få en grafiker til det). Når du har bestilt etiketterne bliver de trykt og lamineret inden etiketterne er klar til at blive leveret til dig.

Design selv eller brug skabeloner

Når du laver en bestilling på etiketter skal du være opmærksom på hvilke muligheder du har for at designe dine egne etiketter. Nogle forhandlere har kun skabeloner, hvor du har mulighed for at skrive x antal tegn, som så bliver trykt på etiketten.

Hos andre trykkerier kan du til gengæld selv designe dine etiketter online eller uploade et færdigt design. Hvad der er bedst afhænger af hvordan du gerne vil have dine etiketter. Skal de være unikke og har du kompetencerne til et design fra bunden? Så design endelig dine etiketter selv og upload det færdige design, der hvor du bestiller dine etiketter.

Har du ikke lyst eller viden til at designe etiketterne, kan du bruge skabeloner. Her har du ikke helt de samme muligheder for at skræddersy dine etiketter, men du får et flot og professionelt udseende på dine etiketter – og der er som regel mange skabeloner at vælge imellem.

Sådan printes dine etiketter

Når designet er på plads og du har klikket på ”bestil” er dine etiketter klar til at gå i trykken. Etiketterne bliver trykt på en stor printer, der printer i høj kvalitet og der er mulighed for at få selv små detaljer med på etiketterne. Når etiketterne er printet skal de tørre. Herefter kan man give etiketterne en coating, der sikrer at trykket på etiketterne ikke bliver ødelagt. Coatingen gør desuden etiketterne meget mere slidstærke.

Etiketterne bliver også udstanset. Det betyder, at de får den facon og størrelse som du har defineret ved køb. Som regel bliver overskydende materiale også fjernet, så du får etiketterne leveret på et ark – klar til brug.

Se Danmarks bedste udvalg af etiketter lige her.