Køb tøj med omtanke

Klimaet har været under stort fokus igennem de sidste år, hvor der er blevet lavet en masse forholdsregler, som vi skal tage udgangspunkt i. Et af de områder, som der ikke er blevet gjort meget ved er genbrug af tøj. Indtil videre er tøjforbrugsvaner ikke en del af klimaindsatsen. Det kræver derfor stor motivation fra den enkelte forbruger, hvor der skal være en styrket bevidsthed vedrørende overforbrug af tøj, og de problemer det medfører ift. klima. Modeindustrien vil over tid arbejde mere og mere med miljøvenligt tøj, og have et generelt større ansvar når det skal produceres.

Det er dog ikke kun de store tøj virksomheder, som er problemet. Forbrugerne har nemlig en stor rolle i dette, da vi generelt har et stort overforbrug, men hvad er grunden til dette? En af de umiddelbare årsager er at modeindustrien på nuværende tidspunkt producerer for meget, som presser priserne i bund, og derfor har man i dag et stort overforbrug af tøj. Mange har sandsynligvis gode muligheder i garderoben, fordi man ikke kan stå for et godt tilbud, og slet ikke har sine tanker på de konsekvenser det medfører for miljøet – du kan læse meget mere om miljøvenlig shopping på tojmode.dk.

Det skal blive en vane

Du kender sikkert det med, at selvom garderoben er fyldt så føler du alligevel ikke du har tøj til weekendens aktiviteter. Tøjet i garderoben fejler ingenting, men du har blot mistet interessen for det, eller du ikke kan have det samme på to weekender i streg. Det er derfor vigtigt at man prøver at tænke mere bæredygtigt, og har en god kvalitetsvurdering og stilsikkerhed når det omhandler miljøet. Men det er noget som skal trænes, og gøres mange gange får det bliver til en vane.

Genbrug er vejen frem

Tøjproduktionen i dag er generelt meget ubekendt. Alle de forskellige materiale typer, som bliver brugt har hver deres fordele og ulemper ift. miljøet. Hvis man for eksempel tager et stof som bomuld, så bruges der meget vand til at producerer dette, men planten optager til gengæld kuldioxid. Uld er et stof, som ikke har det store behov for at blive vedligeholdt, men det kommer dog fra dyr. Som man kan høre er der meget man skal tage hensyn til. Derfor er det vigtigste, at man finder noget tøj, som man er glad og føler sig komfortabel i så det kan blive genbrugt mange gange.