Mode, der varer ved

Moden skifter hurtigere end sekundviseren på klokken. Det kan derfor være svært at finde noget, der kan holde gennem flere modeskift, sæsoner og år. Tiden er inde for bæredygtighed; for tøj betyder det at købe enten genbrugstøj eller tøj af genbrugsmaterialer. Det er ikke alle, der har mulighed for at få fat i den slags tøj, og det er heldigvis sådan, at det kan betale sig at købe tøj, der ikke er genbrug eller af genbrugsmaterialer, så længe du har det på flere gange. Dog gør de mange skift indenfor moden det svært at være bæredygtig, når mulighederne ikke er mange.

Bukser til alle anledninger

Bukser er altid det helt store ståhej. Så sidder de for løst om taljen, men for stramt om hoften. Så er de for korte, men sidder perfekt om lårene. Og så videre, og så videre. Bukser er bare besværlige – især når du gerne vil være bæredygtig og kunne bruge dem til diverse anledninger. En god idé kan være at gå efter standardmodeller, så du slipper for, at de hurtigt forsvinder fra moden igen; men også så du har mulighed for at bruge dem til alverdens anledninger. Du kan tage et kig på zhenzi bukser og se, om de har noget, der lever op til det, du leder efter.

Hvilke slags bæredygtigt tøj er der?

Der findes nogle forskellige slags former for bæredygtigt tøj, du kan anvende. Nogle slags kræver mere end andre, hvorimod visse slags ligeså er lettere og mere optimale, når mulighederne ikke er så store igen, eller der er mange, der har brug for det.

  • Tøj, lavet af bæredygtige og miljøvenlige materialer.

  • Tøj, fra fairtrade og producenter med ordentlige arbejdsforhold.

  • Tøj, der er fra genbrug eller arvet.

  • Tøj, fra lokale produktioner – tøj lavet i Danmark.

  • Tøj, der har æstetisk bæredygtighed og holdbarhed.

  • Tøj, lavet af materialer uden kemikalier.

  • Tøj, der er hjemmelavet.