Når du og dine sikkerhedssko passer på hinanden

Når du og dine sikkerhedssko passer på hinanden

Det er vigtigt at sikkerhedssko er komfortable og behagelige at have på. Ofte drejer det sig om arbejdssko, som man har på i lange perioder og som man bruger meget i løbet af en dag. Dine fødder påvirker, hvordan hele din krop har det og er yderst vigtige for, hvor produktive vi ender med at være og hvor godt vi har det både fysisk og mentalt. 

Derfor er det vigtigt, at vi passer på vores sikkerhedssko, så de kan passe bedst på os – og det behøver slet ikke være svært at gøre. 

Man passer bedst på hinanden, når man passer godt sammen

Når du bruger sikkerhedssko så sørg for, at det er den rigtige størrelse. Det er selvfølgelig vigtigt med alle sko, men det er endnu mere sandt for sikkerhedssko, der har en ekstra opgave i at beskytte dine fødder. 

Føles det som om, at dine sikkerhedssko sidder en smule for tæt eller er lidt for store, så er det bedre, at du vælger en anden størrelse. Du optimere både sikkerheden og komforten, når du vælger den rigtige størrelse til dine fødder. Og husk, at der findes både sikkerhedssko der er unisex, men også nogle der er produceret specifikt til mænd eller kvinder – så ikke blot størrelsen, men også pasformen er ideel til lige netop dine fødder.

Det er svært at garantere sikkerhed, når man ikke har det godt

Gennemsnitligt køber folk nye sikkerhedssko hvert år, for at få den optimale virkning af sikkerhedssko. Dette er ofte tilfældet med sikkerhedssko, fordi det er sko som bruges utroligt meget og i mange timer i løbet af en dag. Hvis dine sikkerhedssko er gået i stykker eller er slidte, så skal du selvfølgelig udskifte dem noget før. 

Hvornår dine sikkerhedssko har udlevet deres tid, kommer helt an på, hvordan du bruger dem i din arbejdssituation, men der er nogle ting du kan holde øje med: 

  • Er der revner eller huller i sikkerhedsskoene?
  • Sidder sålen stadig solidt fast alle steder og er ikke i stykker eller har hul?
  • Er skridsikkerheden stadig lige så optimal som da de var nye?
  • Er den forstærkede tå beskadiget eller slidt?
  • Fungerer energi-sålen stadig som den skal mod hårde gulve?

 

Når vi passer på hinanden, er det win-win for sikkerheden

Ligesom dine sikkerhedssko passer på dig, så gør de også dette optimalt, hvis du til gengæld passer godt på dem. Levetiden og funktionaliteten for dine sikkerhedssko maximeres, når du ikke er alt for onde ved dem. 

Sikkerhedssko kan klare mange ting, men de har det bedst i længden, når du lige som andre sko, sørger for at stille dem et tørt sted når de er våde, eller fjerner snavs og fedt, hvis de er blevet beskidte. Jo bedre du behandler dine sikkerhedssko, jo længere tid, og jo bedre, kan de passe på dine fødder.