Optimér din brug af skærme med bluelight briller

Har du en hverdag, hvor du ofte sidder foran skærme på den ene eller anden måde? Så er du kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive klogere på, hvordan du kan optimere din brug af skærme.

I den sammenhæng vil du blive præsenteret for bluelight briller, og hvordan disse kan være medvirkende til at skåne dine øjne, hvis du ofte sidder foran skærmen.

Hvad er bluelight briller?

En bluelight brille er en brille, der er blevet mere og mere populær i løbet af de seneste par år. Det hænger i høj grad sammen med, at flere og flere opgaver bliver lavet foran skærmen, og vi har – historisk set – aldrig har brugt skærme mere, end vi gør i dag.

Der er mange mennesker, der bruger hele dagen på at sidde foran en skærm, hvilket kan være skadeligt for øjnene. Det er ikke usædvanligt, at man sidder foran skærmen hele dagen på arbejde, og når man kommer hjem, er der også mange, der bruger fritiden på at se fjernsyn, sidde foran computeren eller telefonen.

I den forbindelse er bluelight briller relevante, fordi de kan beskytte dine øjne mod det blå lys, som moderne skærme udsender. Lys er sammensat af et farvespektrum, hvor det blå lys blandt andet kommer fra skærme. Bluelight briller kan beskytte dine øjne mod den specifikke farve, uden at du kommer til at gå på kompromis med kvaliteten.

Hvorfor er blåt lys skadelig?

En for stor udsættelse af blå lys kan være medvirkende til at skade vores øjne. Dertil er blåt lys også noget, der kan påvirke vores energiniveau og søvn. Hvis man ligger med sin telefon i et mørkt rum, før man skal sove, kan det i høj grad gøre det mere besværligt at falde i søvn på grund af det blå lys.