Sådan bliver du mere social

Det kan være svært for nogle mennesker at deltage i sociale arrangementer. Det er ikke fordi, at de ikke har lyst, men det er fordi, at de er introverte, og synes, at det er anstrengende, at være til sociale arrangementer. For hvad skal man snakke om? Man føler ikke, at man har noget interessant at snakke om, og ofte, så synes man ikke, at det at snakke om én selv, er tilstrækkeligt. På den anden side, så synes man heller ikke, at det er særlig spændende, at høre om andre liv. For de mennesker, som er ekstroverte, de taler oftest om sig selv. 

Sådan kan du blive mere social 

Der er ikke nogen facit-liste, i hvordan man bliver mere social. Men man kan altid starte et sted, og føle efter i maven, hvordan det det var. Man kommer ikke udenom, at det kan være grænseoverskridende på nogle punkter, men man er nogen gange nødt til at bide det i sig, og tænke på, at det nok skal belønne sig i sidst ende. 

Det handler om om at engagerer sig

Hvis man gerne vil være mer social, må man engagerer sig for andre. Spørger ind til diverse ting, takke ja til invitationer, og tage imod enhver situation, hvor man kan være social. For man kan godt lære sig selv at være social. Oftest kræver det, at man lærer personerne at kende. For så bliver det nemmere, at spørge ind til nogen specifikke ting, for at starte en samtale. Det kan være aftener med drinks, sociale arrangementer på skolen, melde sig ind i forældrerådet på skolen, tage med til næste fælles fest der arrangeres. 

Man bliver bedre med tiden

Det handler oftest om, at man lærer personerne at kende. På den måde, kommer man også til at hvilke mere i sig selv, og på den måde kan man bedre føre en samtale. Når der er mennesker man oftes støder ind i, vil man gerne gøre et godt indtryk. Men det kan også gøre det mere nervepirrende. Derfor kan det også være en god ide, at øve sig udenbys. Det kan være et arrangement udenfor byen, hvor man kommer i snak med tilfældige mennesker. Her kan man sige, hvad man føler for, for lige meget hvor mærkeligt det end lyder, så er chancerne for at støde ind i vedkommende, ikke særlig stor. Så på den måde, kan man øve sig, uden at det er konsekvenser.