Sådan får dit barn den perfekte skolestart

Et nyt kapitel starter, og dit barn er klar til at starte i skole. Det er både et stort skidt for barnet, men også for forældrene. Fo kny begynder barnet at forme sig, få sig en personlighed, og hvor man virkelig kan finde ud af, hvordan barnet ligger rent niveau-mæssigt. Nye venskaber skabes, og faste rammer dannes. 

Involver barnet så meget som muligt

Inden skolestart, er det vigtigt, at barnet får det rette udstyr. Det gælder skoletaske, penalhus, med alt hvad et indebærer. Madkasse og drikkedunk. Det er det det er nødvendigt i 0. klasse. Derfor er en det en god ide, at man involverer barnet i så mange køb som muligt. Lad barnet selv bestemme hvilken skoletaske det skal være. Lad vær at involver din mening, selvom du ikke synes, at din lige bør købe en ninjago skoletaske. Lad bandet selv vælge, hvilken form for penalhus han/hun vil have. Det kan være en simpelt ovalt et af slagsen, men det kan også være en der skal foldes i enten 2 eller 3 lynlåse. Det samme gælde med med madkassen, spørg bandet hvilken farve han/hun vil have. 

Barnet løftes af selvtillid

Ved at lade dit barn 100% være engageret i alle sine køb, er du også med at til at skabe en vis selvtillid i barnet. Barnet vil først skoledag ankomme stolt til skolen, velvidende at han/hun selv har været med til at udvælge sine ting. 

Gør den første skoledag til noget særlig 

Når dagen nærmer sig, og der står skolestart på ugeplaner. Så sørge for at dagen bliver så hyggelig som muligt. Tænk også på, at barnet også er nervøs for de nye udfordringer der venter, selvom du måske ikke kan mærke eller se det på ham/hende. Stop noget nyt tøj til dagen, og planlæg en stille og rolig morgen. Der er ikke noget værre, end at skulle stresse ud ad døren. Det vil skabe negativitet, og venskab, og dårligt humør. Stå op i god tid, hyg og outfittet, sæt håret, spis noget lækkert morgenmad, og tag afsted i god tid, så i ikke kommer i sidste øjeblik. 

Undgå at være en pyldremor/far som står og ikke kan give slip på sit barn, fordi man inderst inde føler, at ens børn bliver alt for hurtig større. Det vil kun være pinligt for barnets klassekammerater.