Sådan passer du på dit hår i sommeren

Vi alle elsker sommeren. Når det er varmt, solens stråler rammer os og afgiver farve. Vi smører os ind i solcreme af høj faktor, for at passe på vores hud. Men hvad med vores hår? Tager det egentlig skade over sommeren? Og i så fald, hvad kan vi gøre ved det? Her får ud nogle tips. 

Gå med hat
Solen kan godt påvirke dit hår. Det bliver ekstra tørt, nogle bliver direkte lysere i nuancen om sommeren. Du kan beskytte dit hår i den værste periode kl. 11-14 ved at gå med en kasket, tørklæde eller en solhat. Det virker måske lidt tosset, men en hat vil også skygge dit ansigt og nakke, hvilket vil mindske din risiko for solskader. 

Undgå at bade for meget i klorvand
En stor synder når vi skal på ferie, er det famøse, men også lækre, badevand i poolen. Der er klor i poolen og det kan vi ikke rigtig gøre noget ved, fordi det dræber bakterierne. Men selvfølgelig skal du ned og dyppe dig i poolen og køle af, men for at undgå at skade dit hår, så lad vær med at dykke og sæt håret op i en høj hestehale. Klor kan misdanne dit hår, så det får en grøn nuance og det gør det ekstremt tørt. 

Giv det ekstra pleje
Når du vasker dit hår, så sørg for at det er en shampoo og balsam, som er godt for dit hår. Men husk også at pleje dit har i en god hårmaske. En hårmasker giver ekstra pleje til dit hår, hvilket den især har bug for i sommerens ultraviolette stråler, samt hvis du bader i klorvand. Man kan nærmest ikke pleje dit hår for meget. Så lad det gerne sidde i håret, så længe som det anbefales. Hvis du går i bad dagligt, så prøv at gå i bad hver anden dag, for at skade håret mindste muligt. Hvis du føler det er fedtet, kan du opveje med en tørshampoo, som man kan få i næsten alle supermarkeder og kosmetikforretninger. 

Undgå at udsætte dit hår for kemikalier og varme
Dit hår er allerede stærkt på overarbejde over sommeren mod de stærke stråler. Derfor er det en dårlig ide at smutte en tur til frisøren og udsætte dit porøse hår for skadelige kemikalier. Det samme gælder hvis du er vant til at glatte eller krølle dit hår. Den stærke varme, er ikke en god ide over sommeren, så lad det hænge løst, eller sæt det op i en løs hestehale.