Sådan bruger du kontaktlinser

Kontaktlinser er et meget praktisk alternativ til briller, da de er meget mere behagelige og fleksible. Dog kræver det lidt øvelse at lære, hvordan man sætter kontaktlinser i. Her får du gode råd til, hvordan du med godt resultat kan indsætte kontaktlinser.

Vælg den rigtige linsetype

Der findes forskellige typer af kontaktlinser, og det er vigtigt, at du vælger den type, der passer til dine øjne. De fleste mennesker bruger månedlige linser eller linser, der skal udskiftes hver anden dag. Det er en god idé at tale med din læge eller optiker, så du får den type linser, der passer til dit syn og dine øjne.

Vask dine hænder

Før du sætter dine kontaktlinser i, er det vigtigt at vaske dine hænder grundigt med sæbe og vand. Derudover bør du sørge for at tørre hænderne godt af, så du undgår, at der er fugt på dine linser.

Fjern linsen forsigtigt

Når du har vasket og tørret dine hænder, så er det tid til at fjerne linsen fra kassen. Det gør du ved at placere linsen på din finger. Husk at man skal være forsigtig, da linsen kan knække, hvis du presser for hårdt.

Anbring linsen i øjet

Når du har placeret linsen på fingeren, er det tid til at lægge linsen på øjet. Her kan det være en god idé at se op mod loftet, mens du forsigtigt lægger linsen på øjet. Det er en god idé at se her, hvis du føler, at du oplever pletter som flyder rundt i øjet.

Fjern linsen

Når du skal fjerne linsen, skal du være forsigtig igen. Det kan være en god idé at skylle øjet med lidt vand, før du forsigtigt placerer fingeren på linsen og fjerner den. Kontaktlinser kan være et godt alternativ til briller, men det kræver lidt øvelse at lære, hvordan man sætter dem korrekt i. Brug disse gode råd som en guide, så du kan få gode resultater med kontaktlinser.