Sådan fremstår du altid veloplagt selv i uventede situationer

I en travl hverdag hvor karrieren drøner derudad, kan der hurtigt opstå både små og store situationer af den uventede slags, hvor du skal være klar til at præstere og til at fremstå som en rigtig CEO. Sidder salgstalen på rygraden, og mangler du blot lige det sidste boost for at møde op selvsikker og veloplagt, har vi heldigvis et par hurtige tricks i ærmet, der får dig til at stråle på et øjeblik.

Hav ’sættet’ liggende klar

Banker et pludseligt møde på døren, er der ingen grund til at gå i garderobepanik. Hav altid som minimum ét drønlækkert sæt nystrøget tøj liggende på kontoret, som du kan trække i på 5 minutter, når du ønsker at stå knivskarpt. En eller flere business-skjorter tilsat et par klassiske bukser gør tricket, så du undgår en påklædningskrise og har én ting mindre at tænke på, inden du skal yde dit bedste.

Giv dig selv elevatorblikket

Skal det gå stærkt med at komme ud ad døren, eller er en vigtig kunde lige på trapperne? Så er det ud foran spejlet og give dig selv det famøse elevatorblik inden afgang eller ankomst. Styr på frisuren? Tjek. Lidt vand i ansigtet til at friske op? Tjek. Rene tænder? Tjek. Med dét på plads føler du dig højst sandsynligt allerede mere klar på din forestående aftale.

Husk øjenkontakten og det store smil

Det er nok ingen hemmelighed, at øjenkontakt udviser selvsikkerhed, og at et smil er den korteste afstand mellem to mennesker. Husk derfor begge dele – også på dage hvor du ikke nødvendigvis føler dig helt veloplagt. Dit smil smitter, øjenkontakten skaber tillid, og uden de to ting på plads, kan selv dit outfit være ligegyldigt. Samtidig sikrer øjenkontakten dig et fokuspunkt, og når først samtalen flyder eller præsentationen kører, glemmer du sikkert helt, at du for fem minutter siden var i tvivl, om du var klar til at performe.