Sådan indretter du en spisestue, der er pæn og praktisk

Spisestuen er et af de rum i hjemmet, som fungerer som samlingspunkt for hele familien. Derfor er det også vigtigt, at spisestuen er indrettet på en måde, der er pæn og praktisk på én og samme tid. Har du brug for inspiration til indretningen af din spisestue? Her får du et par gode råd til at komme godt i gang.

Spisebordet – hovedpersonen i spisestuen

Ligesom sofaen er hovedpersonen i stuen, så er spisebordet hovedpersonen i spisestuen. Derfor bør du give dig god tid til at finde det helt rette spisebord. Har du små børn, kan det være en fordel at vælge et spisebord i et materiale, der er holdbart og let at rengøre.

Vælger du et spisebord i et sartere materiale, kan du med fordel beklæde spisebordet med en dug, når børnene er med til bords. Dugen beskytter bordet mod kruseduller, ridser og fedtfingre og holder spisebordet pænere i længere tid.

Skab en rød tråd ved at vælge spisebordsstol i samme stil

Det kan være smart at tage udgangspunkt i spisebordets stil, når du skal vælge spisebordsstole for at skabe en rød tråd i rummet. Foretrækker du en simpel og minimalistisk spisebordsstol, kan du overveje Herman stolen. Herman stolen passer ind i enhver moderne, minimalistisk og elegant indretning.

De spisebordsstole, du vælger, bør yde god støtte. Derudover kan det være en fordel, hvis spisebordsstolene kan stables eller hænges op på bordet, så du let kan komme til, når du skal rengøre spisestuen. Disse betingelser lever Herman spisebordsstolen også op til.

Leg med kunst og farver på væggene

For at din spisestue ikke bliver alt for kedelig, kan du med fordel lege med kunst og farver på væggene. Det kan være i form af at male én væg i rummet i en kontrastfarve, tapetserer væggene i et unikt mønster eller hænge din favoritkunst op.