Sådan kan du gennemføre en tæppestil i dit hjem

Det kan gøre en betydelig forskel at indrette med tæpper i stedet for primært at beholde sine træ- eller klinkegulve uspoleret. Det er nemlig en helt anden stemning, de kan bibringe, hvis man lægger dem de rette steder. Derudover kan det sådan set også lette tilværelsen visse steder, hvis man er katteejer.

Forstå dine medmennesker

En svensktalende person ville formulere sætningen på følgende måde: Om inredning med mattor. Som dansker forstår du formentlig ovenstående sætning, hvis ikke udmærket, så i hvert fald nogenlunde, på trods af at det ikke er et sprog, du nogensinde er blevet lært. Ligesom sprog findes tæpper også i adskillige afskygninger – nogle kan ses på Kilands tæpper – men alligevel er der en rød tråd mellem mange af dem. Derfor forstår vi ofte hinanden, selvom vi ikke taler samme sprog. Ligesådan er det med tæpper: Du vælger muligvis at indrette med tæpper, som din bror aldrig kunne drømme om, men han kan sikkert alligevel forstå dine valg ift. din indretningsstil og personlighed. Forstår I på ingen måde hinanden, er I garanteret interesseret i at finde ud af, hvad der står til grund for hinandens stilvalg – ligesom vi er interesseret i at lære nye sprog.

Bevidste valg

Tæpper kan altså kaldes et spektrum. For at vende tilbage til, hvor vi var: Om inredning med mattor. Der er flere måder at gribe dette an på. Du kan vælge at placere nogenlunde ens tæpper i mange af dit hjems rum for at skabe en sammenhæng. Du kan også vælge vidt forskellige tæpper eller at køre et tema med enten pangfarver eller dæmpede farver.

Børnetæpper

Har du børn, vil du nok ikke behøve at bekymre dig om en stilgennemførsel, der også indbefatter deres værelser. De vil sandsynligvis foretrække et tæppe i stil med det kendte med vejsystemer og bygninger af alle byens slag.