Sådan kommer du i gang med at shoppe på bæredygtig vis

Du sørger for at benytte resterne i køleskabet for at undgå madspild, du tager cyklen fremfor bilen – alt sammen for at leve et mere bæredygtigt liv. Men hvad så, når du køber tøj? Ved du ikke, hvordan du kommer i gang med at shoppe mode på mere bæredygtig vis? Her får du et par gode råd, der kan hjælpe dig godt i gang i forhold til bæredygtig mode.

Medbring din helt egen taske til shopping

Glem alt om de velkendte plastikposer og medbring i stedet din egen mulepose som et miljøvenligt alternativ. Du kan blandt andet få superfede muleposer med tryk, som du kan bruge, når du tager på shoppingtur og mangler en pose at bære dit tøj i. På den måde undgår du at komme hjem med adskillige plastikposer, som belaster miljøet. Desuden sparer du også penge på køb af plastikposer ved at medbringe din egen taske, når du shopper tøj.

Tænk dig om, inden du foretager et køb

En af de helt store syndere, når det kommer til tøjshopping, det er, at vi køber tøj og accessories, som vi ikke har brug for eller kommer til at bruge. Inden du svinger dankortet næste gang, kan det derfor være en god idé at tænke dig om, hvorvidt du egentlig har brug for den pågældende vare.

Gå efter tøj produceret af bæredygtige brands

Mange af os tænker sjældent over, hvorvidt et brand er bæredygtigt, inden vi køber et stykke tøj. Dog er det en god idé at tænke over det fremadrettet, hvis du ønsker nogle mere bæredygtige forbrugsvaner. Det skyldes nemlig, at visse tøjproduktioner belaster miljøet mere end andre.

For eksempel sikrer GOTS-certificeringen dig, at brandet og den bagvedliggende produktion er bæredygtig og miljøvenlig, og du kan derfor købe tøj fra GOTS-certificerede brands på bæredygtig vis og med god samvittighed.