Sådan passer du godt på dine smykker

Har du en stor samling af smukke smykker? Så vil du formentlig også gerne passe godt på dem. Ofte har smykker nemlig en stor betydning for os, og kan hurtigt blive en fast del af garderoben. Men ligesom alt andet, så kræver smykker også vedligeholdelse. Læs med herunder og få nogle gode tips og tricks til hvorledes du passer godt på dem, så de holder længst muligt.

Husk at rengøre dem

Det er altid en god idé at tjekke op på hvorledes du rengøre dine smykker korrekt. Brug særlig væsker, som er beregnet til de forskellige materialetyper. Ofte kan du forhøre dig med forhandleren af dine smykker omkring den korrekte rengøringsmetode. Kast dig aldrig ud i noget, da det kan ødelægge smykkerne, hvis der bliver anvendt forkert væske.

Et ekstra tip: Generelt så kan det være en god idé at fjerne dine smykker før du træder ind i badet. Vandet og sæben kan nemlig slide på emaljen. Tag også gerne smykkerne af, når du er fysisk aktiv ved fx sport.

På denne måde kan du passe bedst muligt på dine perle øreringe, og forlænge levetiden af dem.

Opbevar dine smykker i et smykkeskrin

Det er altid en god idé at opbevare dine smykker samt ure i et smykkeskrin – eller poser, hvis du endnu ikke er indehaver af et skrin. Sølvsmykker kan fx blive mørkere med tiden, hvis de blot ligger fremme, da de reagerer på luften omkring dem.

Generelt så er det altid en fordel at placere smykkerne et mørkt og tætlukket sted, når du ikke bruger dem. På denne måde udsættes de ikke for sollys eller lave/høje temperaturer, som kan slide på dem.

Med disse tips i bagagen vil du formentlig have nogle perle øreringe og andre smukke smykker i samlingen, som du kan få utrolig meget glæde af mange år fremadrettet.